Nogle vil mene, at det kunne være dejligt med den valgmulighed – men det er desværre ikke en option når man har et cvr nummer.

1. november 2013 blev det nemlig lovpligtigt, at alle virksomheder i Danmark skal have en digital postkasse. Og denne postkasse kan kun oprettes og tømmes hvis man har et medarbejder NemId.

Det er forholdsvist enkelt at oprette både medarbejder NemId og digital postkasse. Morskaben opstår hvis man får kludret i det på forskellige måder. Af én eller anden grund, er det nemlig sådan, at brugervenligheden er ikke-eksisterende og sproget er temmelig kryptisk når man bevæger sig ind på området.

Hvis du endnu ikke har fået oprettet dit medarbejder NemId og digitale postkasse, kan du følge disse trin til at komme i gang;

Du går ind på www.nets-danid.dk og klikker på Bestil medarbejdersignatur. Du bliver bedt om at udfylde virksomhedens cvr nummer og skal derefter udfylde nogle felter med dit navn, mobilnummer, mail m.m. Det du skal være obs på hér er, at du får sat markeringen i NØGLEKORT og IKKE i Nøglefil! Du skal underskrive en aftale og dette kan enten gøres med din private NemID (hvis du er en personlig ejet virksomhed) eller ved at udskrive en aftale der underskrives og indsendes til Nets DanId.

Herefter modtager du to ting. En midlertidig adgangskode som kommer på en sms, hvis du har indtastet dit mobilnummer. I modsat fald kommer den med almindelig post. Du modtager også et brev med dit nøglekort som du kender fra din private NemId. Du kan ikke komme videre i processen, før du har modtaget disse to ting.

Når du har modtaget begge dele, kan du udstede (aktivere) din medarbejder NemId. Dette gøres forholdsvis simpelt, ved at følge instrukserne i brevet. Her skal du bla. tage stilling til dit bruger-id og din adgangskode. Mit bedste råd er, at du skal ændre det til noget, du er helt sikker på, at kunne huske. Der kan måske gå et halvt år, før du får brug for at logge ind med din medarbejder NemId.

Herefter skulle din medarbejder NemId gerne fungere og du kan gå videre til at oprette virksomhedens digitale postkasse. I postkassen kommer der post fra SKAT og andre offentlige instanser.

Den digitale postkasse opretter du på www.virk.dk. På forsiden ligger et link “Aktiver og opsæt den digitale postkasse nu”. Ved at klikke her og logge ind med din medarbejder NemId, er det simpelt at aktivere postkassen. Sørg for at tilvælge, at du får en mail, når der er digital post til din virksomhed – så er du fri for at huske at logge ind og tjekke regelmæssigt.

Det var dét 🙂

Din medarbejder NemId skal du også bruge, når du logger på Skat for at angive moms o.l.

Får du medarbejdere i din virksomhed eller en ekstern bogholder / rådgiver, kan du ligeledes oprette medarbejder NemId til dem, så de kan logge på, på vegne af virksomheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *