Jeg oplever tit, at advokater overser en lille detalje, når de opretter et selskab for deres klienter. Nemlig at få dem registreret som arbejdsgivere.

Når du stifter et selskab, skal du muligvis ikke have ansatte som udgangspunkt. Men du skal huske på, at når du hiver løn ud til dig selv, er dette sidestillet som løn til en ansat. Det vil sige, at der skal indberettes til Skat samt indeholdes am-bidrag og a-skat.

Det er derfor de færreste, der stifter et selskab, som ikke skal registreres som arbejdsgivere som udgangspunkt.

Har advokaten ikke gjort det, kan du nemt gøre det selv. Du logger blot på virk.dk med din medarbejder NemID og vælger “Ændre virksomhed”

Er du omvendt blevet registreret som arbejdsgiver men ingen lønudbetaling har, er det vigtigt, at du husker at lave en nulindberetning til Skat. De har jo dit selskab registreret som værende arbejdsgiver, og forventer derfor, at få en angivelse på am-bidrag og a-skat fra dig hver måned. Får de ikke det, laver de en skønsmæssig ansættelse (det beløb de tror du skulle have indberettet) og det koster dig et gebyr. Desuden skal du bruge tid på at lave en rettelse til Skat.

Nulindberetning laves på skat.dk Se mere hér

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *