Jeg har indimellem kunder som bliver lidt forvirrede over, hvornår de skal indbetale moms – og for hvilke perioder.

Reglerne er egentlig ganske simple – hvis man kender dem.

Hvis man er nystartet virksomhed, er man som udgangspunkt altid på kvartalsafregning. Det vil sige at momsperioderne hedder 1. kvt. (januar, februar, marts), 2. kvt. (april, maj, juni), 3. kvt. (juli, august, september), 4. kvt. (oktober, november. december).

Er din virksomhed nystartet, skal du indberette moms kvartalsvis i mindst 1½ år. Herefter undersøger SKAT din virksomheds omsætning og ændrer eventuelt din afregningsperiode, så du skal indberette hvert halve år

Hvis din omsætning er over 5. mio. kroner årligt skal du fortsat indberette og afregne pr. kvartal. Er din omsætning under 5. mio. kroner årligt, ryger du på halvårsmoms. Det vil sige, at din momsperiode hedder 1. januar til 30. juni. Og 1. juli til 31. december.

Hvis din omsætning er over 50 mio. kroner årligt (we wish!) skal du indberette moms hver måned.

Uanset hvilken afregning du er på, skal din indberetning og betaling være Skat i hænde 2 måneder efter periodens udløb. Dvs. at 1. kvt. indberettes og afregnes d. 1. juni, 2. kvt. indberettes og afregnes d. 1. september osv. Er du på månedsafregning, gælder der andre frister.

Mange af mine kunder oplever at blive flyttet fra kvartalsvis afregning til halvårsafregning. Nogle er godt tilpas med dette, da det betyder, at man selv har sine penge på kontoen i længere tid. Men nogle bryder sig ikke om det, da de synes det er skønnere at få afregnet momsen.

Hvis du går fra kvartalsvis afregning til halvårs, får du besked om dette fra Skat i virksomhedens e-boks. Ønsker du at blive ved med at afregne kvartalsvis, kan du søge om dette på virk.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *