OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rigtig mange – kvinder – får et lidt fraværende udtryk i ansigtet, når snakken falder på pension. Men det burde de ikke. Og slet ikke som selvstændig hvor der ikke er en ansættelsesaftale, som sørger for, at der bliver indbetalt til din alderdom. Måske har du udskudt det lidt, det der pension. Måske synes du ikke rigtig du har råd og tænker at der jo er mange år til pensionsalderen. Uanset hvad så læs med hér hvordan du enkelt og billigt kommer i gang med at indbetale lidt.

ATP (Arbejdsmarkedets Tillægs Pension) er en offentlig lovbestemt pensionsordning, som man får udbetalt som et tillæg til sin folkepension.

Når man er lønmodtager indbetaler man automatisk til ATP. Det sker via lønnen, hvor man selv betaler et lille bidrag og arbejdsgiveren betaler et lille bidrag.

Dette sker jo ikke når man er selvstændig. Men man har faktisk mulighed for at tilmelde sig ATP som selvstændig.

Det koster 3.240 kr. om året (2015) Udover at være en pensionsordning, er ATP også en livsforsikring som udbetaler et engangsbeløb til din ægtefælle i tilfælde af din død. Hvis du har børn under 21 år, får de også er engangsbeløb, uanset din alder på dødstidspunktet.

For at kunne tilmelde dig til ATP, kræves det, at du har været med i ATP i mindst 3 år som lønmodtager og har indbetalt et beløb som svarer til 3 års bidrag. Hvis du er i tvivl om dette kan du tjekke det her

Du kan tilmelde dig ATP her


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *