Kitts5_053

Har idag læst i medierne, at der er en pakke af administrative- og regnskabsmæssige forenklinger på vej til de mindre virksomheder. Håbefuldt klikker man på linket og kan igen konstatere at definitionen på “en mindre virksomhed” er forskellig, alt efter hvor man befinder dig.

Fra mit skrivebord bliver “en mindre virksomhed” defineret som en personlig ejet virksomhed eller et selskab med få ansatte – i mange tilfælde kun ejeren – og en omsætning på under 5 millioner. Altså den slags som vi har en del af i Danmark.

Desværre er langt de fleste forslag til forenklinger stadig målrettet virksomheder af en vis størrelse. Det vil sige, at det ikke er noget de helt små virksomheder kommer til at mærke noget til. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, da det ofte netop er dem, der har svært ved at finde ressourcerne til at løfte den administrative- og regnskabsmæssige byrde der påhviler dem.

Nedsættelse af udvalg og forums der skal udtænke lovændringer der vil gøre hverdagen lettere for de små virksomheder er en rigtig god ide. Vi mangler bare, at de indstiller sigtekornet og får øje på dem, vi andre definerer som små virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *