Kategori: Tips

Bliv din bogholders yndlingskunde – det betaler sig!

Lige nu strømmer det ind med materiale på mit skrivebord. Det skyldes selvfølgelig, at der er en momsfrist lige om hjørnet, både for virksomheder på kvartalsmoms og for virksomheder på halvårsmoms.

Jeg har som sædvanlig kunder, som afleverer i rigtig god tid og med alting i sirlig orden. Og jeg har som sædvanlig, kunder der afleverer i sidste øjeblik og hvor halvdelen af materialet mangler. Og der kan virkelig være stor forskel på fakturaen, der sendes, når arbejdet er udført….

file0001326995371

 

Sådan bliver du din bogholders yndlingskunde:

  1. I det daglige skal du helst ikke bruge for meget tid på det administrative – du skal bruge din tid på at drive din virksomhed. Det administrative er et nødvendigt onde. Hvis du kun skal have én god administrativ rutine er det denne: Saml dine bilag løbende DET SAMME STED. Uanset om du er typen der er til et hightech forkromet bakkestativ på dit skrivebord eller en smuk antik blomstret kasse hjemme i reolen – så er det løsningen til at have styr på sine bilag. Hver gang du får en mail med noget der er trukket på din konto, printer du det og lægger det i bakken/kassen. Hver gang du skriver en faktura, printer du den og lægger den i bakken/kasse. Får du en fysisk bon i en butik, lægger du den i din pung og tømmer pungen over i bakken/kassen engang imellem. Når en ny frist for regnskab eller moms truer i horisonten, skal du blot have fat i bakken/kassen og finde bilag – og ikke lede i handskerummet, indbakken, skuffen eller i bunden af klapvognen. Du ved, at alt er samlet det samme sted.
  2. Hvad er livsnerven i din virksomhed set med de administrative briller? Er det din bankkonto – så er det den du tager udgangspunkt i. Det gør du ved at printe dine kontoudtog for perioden, sætte dig med et godt glas rødvin og din bakke/kasse med bilag foran dig. Så tager du postering for postering på kontoudtoget og finder det tilhørende bilag. Når du er igennem perioden lægger du kontoudtoget ovenpå og afleverer det til din bogholder. Er der bilag der er blevet væk, noterer du det på udtoget – en bogholder bruger dobbelt så lang tid på et bilag der ikke er der, som de bruger på et bilag der er der.
  3. That’s it. Bunken afleveres til din bogholder som nu kan taste bilagene ind i en fart der helt sikkert vil afspejle sig på den næste regning du modtager. Derudover er du rykket op i kategorien “Yndlingskunder” som er den kategori, din bogholder helst kaster sig over først 🙂

For mange år siden da jeg var en ung revisor-spire, havde vi en kunde som kom én gang om året med alle sine bilag i 3 Fakta poser. Det var som regel “yngste-manden” der fik opgaven med det forhadte bogholderi – til stor morskab for resten af kontoret. Man tømte poserne ud på gulvet i mødelokalet og sorterede i 12 bunker. Mange af bilagene var ulæselige på grund af slitage og kaffepletter. Det meste af en – meget lang – uge gik med det bogholderi. Mandens regning var dobbelt så stor som den burde være og det var bestemt ikke den arbejdsopgave, man kastede sig over som det første når man mødte om morgenen. Ikke ligefrem en win-win vel..?

De fleste bogholdere har intet imod at sortere bilag og skrive mails frem og tilbage omhandlende uafklarede punkter, men alt andet lige, er det da sjovere for dig, at din omsætning ender på bundlinjen – og ikke på en faktura fra din bogholder…?

Hvis du ikke ved det hér – kan det koste dig alle dine penge…

Lego Cop n Crook MiniFig

Voldsom overskrift – men den er desværre god nok.

Hvis din virksomheds bankkonto bliver hacket og tømt for indestående, dækker pengeinstituttet ikke, som de gør, hvis der er tale om en privat konto. Du må altså selv dække tabet.

Dette er det mange selvstændige der ikke ved. Mange tror fejlagtigt, at de automatisk er forsikret via deres øvrige erhvervs forsikringer. Det er de ikke. Der skal tegnes en decideret Netbankforsikring.

Du kan tegne den hos Danske Forsikring til en fornuftig pris på kr. 841,- pr. år v/under 25 ansatte og under 50 mill. i årlig omsætning.

Tør du at lade være?

Danske Forsikring tlf 44747235 eller assurandør Michael Brodersen tlf 30718152

 

Slip for kø – indberet momsen allerede nu

11855774_421475981377614_9058798285324185688_n

Den 1. september skal ca. 400.000 virksomheder indberette moms. Der er ekstra pres på systemet denne gang, da både virksomheder på kvartalsmoms og virksomheder på halvårsmoms skal indberette. Skat har meldt ud, at de arbejder på en forbedret kø-funktion, der skulle være klar på det tidspunkt. Det er selvfølgelig alletiders, men i min verden, er livet simpelthen for kort til at vente i kø hos Skat.

Så hvis du allerede nu kender dine moms tal – så indberet dem nu. På den måde slipper du for at sidde i den endeløse kø der vil være op til fristen.

Betalingen skal du dog lige vente lidt med. Hvis du indbetaler beløbet tidligere end 5 hverdage inden fristen, risikerer du, at Skat sender dine penge retur. Dette skyldes, at systemet hos Skat registrerer, at du har et overskud på din Skattekonto da momsbeløbet på det tidspunkt ikke er forfaldent til betaling endnu.

Billedet er venligst udlånt af Skat. Det viser Skats køfunktion i gamle dage 🙂

 

Fun night out…

Wallmanns Cph

I december var jeg til julefrokost med nogle kunder og kollegaer. Vi havde booket dinner-show hos Wallmanns i Cirkusbygningen.

Ingen af os havde prøvet det før og vi var måske en smule skeptiske, men vi blev virkelig positivt overrasket. Fra vi ankom og blev fulgt til bords og indtil vi forlod stedet ved 2 tiden om natten, var det hele top professionelt og gennemført. Man bliver fulgt til bords, når man ankommer og på bordet står der forudbestilte drikkevarer. Menuen består af 4 retter, man har bestemt på forhånd. De blev serveret løbende sammen med et fantastisk show fyldt med god musik og underholdning. Efter desserten åbnede baren, gulvet blev lavet om til dansegulv og en dj sørgede for funky musik.

Der er virkelig mange gæster sådan en aften i december, men det mærker man faktisk ikke, fordi det hele bare kører så professionelt. Showet er virkelig spektakulært og underholdende med utrolig dygtige dansere og sangere. Både mad og vin var godt og servicen hele aftenen var helt i top.

Tjek Wallmanns for priser og booking

Lige nu kan du vinde et Dinnershow med hotel for 6 personer på Wallmanns Facebookside. Skynd dig ind og deltag inden d. 6/2-15

 

Sov godt i stressede perioder

Sovegear

Når jeg har rigtig travlt på jobbet, oplever jeg ofte, at jeg har svært ved at falde i søvn om aftenen. Jeg er rigtig god til at få startet en spiral af tanker, der bare kører derudaf og som kan holde mig vågen i rigtig mange timer.

Jeg har dog efterhånden fundet en række ting der hjælper, og som sikrer, at jeg får min dyrebare nattesøvn.

For det første, er det for mig meget vigtigt, at gå i seng før kl. 22.00. Ofte er man fristet til at blive oppe og hænge ud ved fjernsynet eller computeren – måske arbejder man lige de par timer ekstra og inden man får set sig om, er det midnat. Men det er en rigtig dårlig ide, fordi man så misser sit søvnvindue. Læs artikel her.

Derudover drikker jeg gerne et par kopper “godnat-the” i løbet af aftenen – er vild med de to ovenstående fra Pukka. Sovemaske virker dejlig beroligende og lukker lys ude. Ved min seng har jeg altid en form for beroligende duft. Pt er det et duftlys fra Rituals med duften Hamman Secret. Sidst, men ikke mindst, har jeg sovemusik i ørerne. Min favorit er playlisten “Peace” på Spotify.

Fokusér på musikken og på din vejrtrækning. Træk vejret dybt ned i maven og koncentrér dig om dette. Når tanker om opgaver og to-do lister myldrer frem, vender du tilbage til igen at fokusere på din vejrtrækning…… Sov godt!